otrdiena, 2012. gada 27. marts

Profesors Anatolijs Danilāns - "...cilvēki noveco aplama dzīvesveida dēļ."

Jau labu laiku sekoju līdzi publikācijām dažādos žurnālos, kur par veselību un attieksmi pret dzīvi runā profesors, Latvijas Gastroenterologu asociācijas prezidents Anatolijs Danilāns.
 Laikam jau viņa vieglums un patiesums uzrunā, un lasot intervijas ar viņu, tu dzirdi viņa balsi un intonāciju,kādā viņš to pasniedz un bieži vien es noķeru sevi smaidot, jo tas ir tik patiesi un tai paša laika ar milzīgu cilvēkmīlestību teikts.

A. Danilāns "Parasti mēs lepni sakām: mūsu motors - sirds. Zini.. vēders par šādiem vārdiem var arī apvainoties. Jo tieši viņš, visa gremošanas sistēma, gādā par to, lai mašīna rūktu un kustētos uz priekšu.
Nereti, tiklīdz atrisina problēmas kuņģa un zarnu traktā, paši no sevis izzud arī plaušu, ādas, urīnpūšļa, ginekoloģiskie iekaisumi. Tāpēc es plaušu un citus dakterus mācu, ka viņiem ar slimību ārstēšanu īsti labi neveiksies, ja pacientam kārtīgi nestrādās zarnu trakta imūnā sistēma.
Vienmēr ir jāmeklē problēmas kodols - ja tev niez deguns un viens tev iejauc ar vāli pa galvu, tu taču pārbaudīsi, vai nav smadzeņu satricinājuma, nevis degunu kasīsi.
Savas kuņģa un zarnu trakta vainas cilvēki parasti izskaidro ar ēdienu. Re, ieēdu biezpienu, un man no tā kļuva sliktāk. Muļķības!
Tā ir kļūme - domāt, ka ēšanas dēļ cilvēki saslimst. Tāpat ir kļūme domāt, ka svētku dienās var uzņemt lieko svaru. Īstenībā svētkos nav iespējams uzdzīt lieku ķermeņa masu. Lieciet galdā visu, ko gribat! Bet pārēsties tiešām nevajag. Un pēc paēšanas jāizskraidās, jāizdancojās, jāizlēkājās. Svētki mani neuztrauc, tajos dabūt kuņģa čūlu nav iespējams.Ar uzturu vispār ļoti grūti sabojāt kuņģi.
Mūsdienu medicīna noskaidrojusi, ka pie kuņģa čūlām vainojamas baktērijas vai nepareizi lietoti medikamenti"
Cik liela nozīme dzīves kvalitātes vienādojumā ir priekam?
A. Danilāns. "Milzīga! Kā darbojas smadzenes?

Uzziniet vairāk...