sestdiena, 2013. gada 17. augusts

Mazlietiņ par profilaksi un māju kurā dzīvojam


Runājot un domājot par veselību pirmais, ko vienmēr atceros ir citāts no
NormenaV.Volkera - grāmatas “Vesela resnā zarna”, tik pašaprotami un vienkārši pateikts :

"Jūsu ķermenis ir māja, kurā jūs dzīvojat.
Bet par māju vismaz laiku pa laikam ir jāgādā. Jumts var sākt tecēt, krāns var sabojāties, kanalizācija var aizsērēt, termīti var sākt grauzt grīdas un sienas, un vēl neskaitāmas citas nelaimes var apdraudēt jūsu māju. Gluži, tāpat ir ar jūsu ķermeni - visām tā funkcijām un aktivitātēm, visām fiziskajām, garīgajām un dvēseliskajām sistēmām nepārtraukti -  gan dienu, gan nakti - ir nepieciešama jūsu uzmanība."

Nu lūk un tāpēc arī šoreiz mazliet par māju, kurā dzīvojam!


Cik tad ilgi cilvēks varētu dzīvot?
Pēc zinātnieku domām, cilvēka dzīvei būtu jāilgst 100-150 gadus un tā varētu būt norma.
Kad cilvēks saslimst, daudzu organisma šūnu dzīves ilgums samazinās. Šūnas iet bojā, cīnoties ar dažādiem vīrusiem un baktērijām, bet pats cilvēks noveco.
Dažādu toksisko vielu nokļūšanu organismā veicina:
     - nekvalitatīvs ūdens
     - slikta pārtika
     - alkohols
     - tabaka
     - stresa ietekme
     - nevēlama toksisko vielu( t.s medikamentu) ietekme.
Ja šūna tiek pakļauta daudz un dažādām traumām un ietekmēm, ar laiku veco šūnu atmiršanas process sāk  ņemt virsroku pār jauno šūnu veidošanās procesu. Šūnas mirst, bet tās aizvieto mazāks jauno šūnu skaits. Šī iemesla dēļ cilvēks noveco ātrāk nekā tam būtu jānotiek
Cilvēka organisma audi noveco tai gadījumā, kad to lielākā daļa sastāv no bojātām un atmirušām šūnām.
Tas notiek vairāku iemeslu dēļ:
- Cilvēka organisma piesārņojums, kas sasniedz šūnas  līmeni (vērtīgās vielas, kas nonāk organismā nav spējīgas nonākt asinīs un bez pilnvērtīgas pārtikas šūna ātrāk noveco un mirst)
- Apkārtējās vides piesārņojums
- Konservētās pārtikas lietošana.

Principā, šos trīs punktus var apvienot pirmajā un tie liecina par vienu:

-lai šūna saņemtu visu tai nepieciešamo, lai tā spētu sevi aizsargāt un cīnīties pret organisma saindēšanas procesiem ar kaitīgajām, tajā nonākušām vielām, vairs ar dārzeņiem un augļiem nepietiek. 
Ir jāsāk uzmanību pievērst dabīgas izcelsmes produktiem, ko šobrīd piedāvā zinātne un ko sen jau pasaule lieto cilvēki, lai panāktu šo kompensāciju.

- organisms steidzami un regulāri jāattīra, lai beidzot asinīs sāktu nonākt kaut kas labs

Kāpēc? 
Jo galvenie mūsu organisma saslimšanas avoti
•Toksīni
•Brīvie radikāļi
•Alergēni
•Smagie metāli
•Parazīti
Šie ir galvenie pieci iemesli jeb avoti, kas izsauc jebkuru mūsu organisma saslimšanu.

Mazliet vairāk tikai par vienu no tiem - PARAZĪTI

80% visas slimības cilvēka organisma izraisa parazīti.
Visvairāk organismā  šie parazīti  atrodas tievajā zarnā, respektīvi zarnu trakts

Pēc Vispasaules veselības organizācijas  datiem ar dažādām parazītu izraisīta slimībām slimo  vairāk kā 4.5 miljardi iedzīvotāju. Tātad vairāk kā puse pasaules iedzīvotāju.
Ja parazīti ilgi uzturas cilvēka organisma, no tā cieš imūnā sistēma
Pēc  Pret vēža laboratorijas pētījumiem parazītu izraisītās slimības atrodas 4.vieta pēc saslimušo cilvēku skaita
   1.vieta -sirds asinsvadu slimības
   2. vieta - vēzis
   3. vieta -insults
Ja mēs paskatāmies šo slimību  cēloņu un seku ķēdi, tad visa sakums ir parazītu uzturēšanas organismā.
Kopējie simptomi, ko izraisa parazīti organismā:
Aizcietējumi un problēmas ar vēdera izeju
Diareja
Locītavu un muskuļu sāpes
Ķermeņa svara
Miega traucējumi
izmaiņas
Kuņģa un zarnu takta diskomforta sajuta( pūšanas  vēderā)
Nervozitāte
Hroniska noguruma sindroms
Parazīti atrodas ne tikai zarnu traktā, bet arī tādos  dzīvībai svarīgos orgānos kā galvas smadzenēs, sirdī, nierēs, aknās  un plaušās.
Ir parazīti, kas pārtiek no mūsu organismam un dzīvībai svarīgām un vajadzīgām vielām, vairojas un saindē mūsu organismu.

Tāpēc ir vērts aizdomāties par profilaksi – tas ir daudz droška, stabilāk un ekonomiski izdevīgāka

Uzturēt tīru savu zarnu traktu, tas ir labākais ko jūs varat darīt savas veselības labā!

Atsauksmes par

jaunās paaudzes funkcionālās pārtikas produkts.